Contact Met Jezelf En Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen0 Reacties

Door een goed contact met jezelf, krijg je meer zelfvertrouwen. Vaak is het zo dat als je spannende dingen doet of moet doen, je meer bezig bent met anderen dan met jezelf. 

Ze durfde niet. Ze vond het doodeng. Wat zouden ze van haar denken? En zou ze instaat zijn om alle kritische vragen te beantwoorden, die ze zeker wel zou krijgen? Miranda voelde zich onzeker en bang. Het was haar eerste presentatie voor een groep mensen die groter was dan een schoolklas. Over een onderwerp dat haar dierbaar was. Ze wilde nu echt haar missie gaan leven, gaan doen waar ze diep in haar hart voor stond. Ze zag in gedachten al die mensen, ze voelde zich kwetsbaar en heel klein.

Voel jij je ook zo als je er zelfs maar aan denkt om de dingen te gaan doen die je echt graag zou willen doen? Dan wordt het tijd dat jij je bewust wordt van het contact met jezelf en hoe hierdoor jouw zelfvertrouwen groeit. Gebruik hier één of meer van de onderstaande manieren voor.

Wat is je echte verhaal? Is het een triomf? Een verhaal van het overwinnen van grote tegenslag om tenslotte iets groots te bereiken?

Vier je successen

Neem ’s avonds pen en papier en schrijf 3 successen van die dag op. Dat kunnen kleine persoonlijke successen zijn of grote publieke successen. Als je deze oefening tot je dagelijkse routine maakt, zul je snel in staat zijn jezelf te steunen en inspireren.

Schrijf een nieuw verhaal over jezelf

Wat was het verhaal van je leven? Wie ben je? Waar ben je geweest en waar ga je naartoe? Wat zijn je mogelijkheden? Schrijf een korte versie van je oude verhaal.

Als je dat geschreven hebt, lees je het over en vraag je jezelf af: “is dit een bemoedigend verhaal?”. Is dit het verhaal dat me zal brengen waar ik heen wil in mijn leven? Maak er een verhaal van dat je wilt vervolgen in je leven.

Merk op hoe je dezelfde gebeurtenissen kunt gebruiken en de betekenis kunt veranderen om een nieuw ondersteunend verhaal te creëren. Dit is niet alleen maar positief denken. Dit is flexibel in je denken zijn, je kunt je leven door verschillende lenzen zien, vanuit verschillende perspectieven. Waarom zou je het perspectief niet nemen dat je aanmoedigt om succes te hebben?

Wat is je echte verhaal? Is het een triomf? Een verhaal van het overwinnen van grote tegenslag om tenslotte iets groots te bereiken? Is het een romance? Is het een heldenverhaal?

Download NU

dit prachtige e-book

Mijn Magische Missie - In 13 Stappen van dromen naar doen

Vul je naam en e-mailadres in, dan komt het direct naar je toe. Bovendien krijg je e-mails met de laatste blogs, tips en aanbiedingen.

Wie is de hoofdpersoon? Is hij sterk, besluitvaardig, een leider? Hoe gaat hij om met terugval, conflicten en uitdagingen?

Schrijf een gedetailleerde versie van een nieuw verhaal van je leven dat je ondersteunt en inspireert. Lees dit verhaal op zijn minst eenmaal per week totdat je het volledig geloofd en je wordt wie je eigenlijk bent.

Contact met jezelf een voorwaarde om jouw missie te vinden en te leven.
Wat is je echte verhaal? Is het een triomf? Een verhaal van het overwinnen van grote tegenslag om tenslotte iets groots te bereiken?
Contact met jezelf en krijg zelfvertrouwen

Zie je angst onder ogen

Denk aan een gebied van je leven waar je angst ervaart. Het kan zijn als je date, als je een relatie wilt verdiepen, je mond open doen op je werk, klanten bellen, spreken voor een groep, of wat dan ook.

Schrijf 5 dingen op die je eng vindt om te doen op dit gebied. Neem de minst enge en doe het een keer deze week. De volgende week neem je de een na laatst enge. Doe dit in de loop van 5 weken totdat je alles op je lijst gedaan hebt.

De beste manier is jezelf stap voor stap uitdagen om dingen te doen die net buiten je comfortzone liggen.

Contact met jezelf door aanwezigheid in het moment

De kracht van aanwezigheid ontstaat door in staat te zijn om in dit moment aanwezig te zijn. Het is een vaardigheid die je ontwikkelt door aandacht te geven aan wat er om je heen gebeurt en wat er binnen in je gedachten en lichaam gebeurt. Door contact met jezelf krijg je een goede verbinding met jezelf.

Je kunt dit de hele dag door oefenen. Breng je aandacht van je denken naar je ademhaling. Merk op hoe het voelt om van moment tot moment in te ademen en uit te ademen. Je kunt je focus richten door tegen jezelf te zeggen: nu adem ik in – nu adem ik uit.

Ga door met het ervaren van je ademhaling en begin sensaties in je lichaam op te merken – warmte, tintelingen, druk, spanning, enz. Merk de geluiden op die je hoort, probeer tien verschillende geluiden te onderscheiden.

Kijk om je heen. Welke kleuren zie je, welke objecten, welke bewegingen? Welke geluiden, geuren en smaken merk je op?

Doe dit een paar minuten en open je zonder oordeel voor alles dat je opmerkt.

Volledige zelfacceptatie

Zelfacceptatie is geen staat die je in een keer bereikt en er dan klaar mee bent. Het vraagt voortdurende inspanning om te vergeven, accepteren en van jezelf te houden, wat er ook gebeurt. Het vraagt steeds weer opnieuw het contact met jezelf aan te gaan.

De grootste verandering vindt plaats als je op een diep niveau besluit om jezelf liefdevol te behandelen, ongeacht wat dan ook. Als je besluit dat je zelf-haat en zelf-kritiek niet langer toestaat.

Deze beslissing neem je als je je realiseert dat het leven beter is als je aan je eigen kant staat en je kunt veel meer bereiken als je niet met jezelf in gevecht bent. Een voorwaarde om jouw missie te vinden en te leven.

Ben je bereid om die afspraak nu met jezelf te maken?

Download GRATIS e-book Mijn Magische Missie - In 13 stappen van dromen naar doen