Jouw Levensmissie – Al Ontdekt?

Levensmissie0 Reacties

Jouw levensmissie is wat je hier op deze Aarde komt doen. Dat wat jij komt brengen. Dat waarmee jij het verschil maakt of gaat maken. Dat hoeft niet iets heel bijzonders te zijn, wel iets waar je zelf blij en enthousiast van wordt.

Het lijkt logisch en simpel: je kiest een beroep en dat is het dan. Maar nee, zo werkt het niet. Heel vaak blijkt de werkelijkheid van een beroep heel anders dan je je had voorgesteld en omdat je nu eenmaal geld moet verdienen blijf je het toch doen.

Meestal – niet altijd – kiezen we voor iets dat ons geleerd is of wat in onze (familie)omgeving gewaardeerd wordt of maatschappelijk aanzien heeft of geaccepteerd is. Tenslotte willen we allemaal gewaardeerd worden en passen we ons daarom aan aan de verwachtingen van anderen.

Daardoor gedragen we ons als volgers en niet als de leiders van ons eigen leven. Maar gaandeweg zien we wat er mis is, of dat we het zelf veel beter kunnen dan anderen ons vertellen dat het gedaan moet worden, of we zien dat wat we doen niet meer bij ons past.

Pas als we schoon genoeg hebben van die buitenwereld of van onszelf omdat we zo volgzaam zijn, niet naar onszelf luisteren en vervreemd zijn geraakt van onszelf, kan er een verandering plaats vinden. Dat noemen we transformatie. Je begrijpt eindelijk dat je zelf kunt kiezen en dan komt je missie in zicht. Letterlijk het ont-dekken van jouw levensmissie. Die kun je alleen in jezelf vinden.

Bewaar deze afbeeldingen voor later op Pinterest:

Levensmissie
Wat kom jij op aarde doen?
Persoonlijke missie ontdekken

Jouw levensmissie kun je zo ontdekken:

In jezelf vinden??

Ja!

Hoe doe je dat?

Mijn magische missie e-book

Download NU

​dit prachtige e-book

Vul je naam en e-mailares in, dan komt het direct naar je toe. Bovendien krijg je e-mails met de laatste blogs, tips en aanbiedingen.

Gelukkig zijn er allerlei manieren om je te helpen zien en voelen wat er in jou leeft dat naar buiten wil komen, gezien wil worden, in het licht mag gaan staan.

Ik denk dan aan

  • Jouw dromen
  • Jouw persoonlijke groei en levenslessen
  • Basisbehoeften
  • Talenten
  • De kwaliteiten van je werkzaamheden
  • Je omgeving
  • Je kernwaarden

Zeven wegwijzers die je kunnen helpen jouw opdracht in dit leven te ontdekken. De verbinding met jezelf wordt verbeterd hierdoor.

Lees ook: Persoonlijke groei als levensmissie

Vervreemd zijn van jezelf

Blijf je vastzitten in de situatie dat je er geen zin meer in hebt maar toch doorgaat en niet naar jezelf luistert of geen uitweg ziet, waardoor er geen verandering plaats vindt, dan raak je ontevreden, verbitterd of kun je zelfs een burn-out krijgen. Je raakt steeds verder vervreemd van jezelf.

Durf je de verandering aan te gaan dan is het resultaat dat je echt blij bent met jezelf en je volkomen vrij voelt om te doen wat je hart je ingeeft. Je voelt je verbonden met jezelf en neemt jezelf en je gevoel serieus.

Je hebt achter je gelaten wat je niet meer nodig hebt en kunt nu je leven leiden zoals jij dat wilt en daardoor kun jij jouw unieke gaven aan de wereld schenken.

Lees ook: Wat wil ik met mijn leven?

Levensmissie en beroep

Is het nou niet precies hetzelfde als het kiezen van een beroep?

Nee, niet precies.

Jouw levensmissie wordt ook wel je opdracht of taak genoemd. Het is wat jij komt brengen door wie je bent. Wat jij komt brengen vanuit je diepste verlangen van wat jij in de wereld wilt zetten. Je voelt je geroepen om dat te gaan doen. Of je er nu geld mee verdient of niet. 

Lees ook: Missionstatement en levensmissie.

Geld verdienen met je levensmissie

Kun je geld verdienen  met je missie? Zeker alleen is dat niet in de eerste plaats waar het om gaat. Mensen die hun missie volgen doen dat in de eerste plaats omdat ze er blij van worden.

Vaak creëren ze hun eigen functie of starten ze een eigen bedrijf om geld te kunnen verdienen met hun missie. Anderen blijven het werk doen dat ze al deden of gaan minder werken om daarnaast de activiteiten te doen die hun hart ze ingeeft.

Er zijn er ook die binnen de organisatie waar ze werken invloed uit gaan oefenen om belangrijke veranderingen teweeg te brengen waardoor het bijvoorbeeld mensvriendelijker of milieuvriendelijker wordt.

Je volgt simpelweg je hart en laat je niet meer bepalen door wat hoort en wat moet. 

Andere aspecten die bij het ontdekken van je missie horen zijn de tijd die het kost om tot die ontdekking te komen en hem te gaan leven. Je sociale omgeving en hoe die op de verandering reageert. Je eigen twijfels en angsten of je dat nu wel moet gaan doen en de consequenties als je daadwerkelijk jouw missie gaat leven.

Lees ook Wat is een missie en visie?

Jouw missie leven!

Daadwerkelijk jouw missie leven betekent dat je in de buitenwereld neerzet wat je hart je ingeeft. Maar dat niet alleen. Het betekent ook dat je zelf het voorbeeld geeft in wat je zegt en doet, in je gedrag.

Ik bedoel dat als je bijvoorbeeld een biologische bakkerij begint, je niet zelf alleen maar gewoon brood eet. Ook al zou niemand dat weten, het werkt door in jouw energie en dat merken anderen onbewust. 

Wil je een begin maken met het ontdekken van jouw levensmissie? Download dan GRATIS “Mijn Magische Missie – 7 wegwijzers”.

Download GRATIS e-book Mijn Magische Missie - 7 wegwijzers naar jouw levensmissie