Missionstatement en Levensmissie

Levensmissie0 Reacties

Klopt jouw missionstatement met je levensmissie, dan zul jij je werk met veel plezier doen, waarschijnlijk een werkleven lang hetzelfde beroep uitoefenen of jezelf daar steeds meer in ontwikkelen.

Is jouw missionstatement niet in overeenstemming met je levensmissie, dan kan het je vroeg of laat opbreken. Je weet helemaal niet hoe dat komt omdat je misschien niet eens van het bestaan van een persoonlijke levensmissie af weet. Wat je wel weet is dat het zo niet langer kan. Je hebt het gevoel tegen jezelf in te werken, alles lijkt te veel of je verveelt je juist. De zin van wat je doe ontgaat je en je begrijpt niet meer waarom je doet wat je doet.

Hoort jouw werk bij jou?

Missionstatement of levensmissie?

Wijsheid

Beroepsmissie en missionstatement

Je kunt in je beroep wel degelijk een missie hebben, een beroepsmissie. Toch is dat iets anders dan een levensmissie zoals ik die bedoel. 

Een beroepsmissie wordt ook wel mission statement genoemd.

Stel je bent boekhouder. Jouw missionstatement kan er dan als volgt uitzien:

Ik ben Jan en ik ben boekhouder. Ik help ondernemers om niet te veel belasting te betalen door de belastingregels zo gunstig mogelijk toe te passen.

of

Mijn magische missie e-book

Download NU

​dit prachtige e-book

Vul je naam en e-mailares in, dan komt het direct naar je toe. Bovendien krijg je e-mails met de laatste blogs, tips en aanbiedingen.

Ik ben Jantine en ik ben muzikant. Ik maak rockmuziek voor muziekliefhebbers zodat zij door mijn muziek hun emoties kunnen beleven en verwerken.

Over mijzelf:

Ik ben Marjolein Brokke en ik help mannen en vrouwen die meer vervulling zoeken in hun leven door hen bewust te maken van hun verborgen talenten en om de moed te vinden om hun missie te leven. 

Het format is als volgt:

Ik ben (naam) en ik ben (beroep).  Ik help (concrete doelgroep) met (concreet probleem) door (hulpacties)

Als je dit opschrijft voor het beroep dat je nu uitoefent, kun je precies zien of jij je daar goed bij voelt. Jouw missionstatement moet trouwens ook kloppen met de missie van het bedrijf waar je werkt – of dat nu een werkgever is of je eigen bedrijf. Daarover een andere keer.

Veranderen

Zijn er dingen die je anders wilt, waar jij je niet goed bij voelt? Dan is het nodig om voor jezelf te ontdekken wat jouw levensmissie eigenlijk is

Waarom ben je hier?

Wat kom  je hier doen? 

Wat kom je brengen? 

Alles wat je tot nu toe gedaan hebt was er om je de kennis en vaardigheden en wijsheid te leren die je nodig hebt om dat in de wereld te zetten.

Download GRATIS e-book Mijn Magische Missie - 7 wegwijzers naar jouw levensmissie