Persoonlijke Groei Als Levensmissie

Levensmissie, Persoonlijke groei0 Reacties

Ik ga je vertellen dat persoonlijke groei per definitie een levensmissie is en nog meer. Ze hebben elkaar nodig.

Als jij je levensmissie – ook wel zielsmissie genoemd – hebt ontdekt, zul je die gaan leven. Maar het is onvermijdelijk dat dat zorgt voor persoonlijke groei. Je kunt je levensmissie niet in de wereld zetten als je niet groeit als persoon. Doordat jij je missie in de wereld zet, groei je eigenlijk vanzelf al.

Het is ook zo dat wij allemaal groeien gedurende ons leven. Je leert steeds bij, doet nieuwe dingen, begrijpt meer en je ervaringen leren je hoe je het beste met je gevoelens en emoties om kunt gaan. Zo bezien is persoonlijke groei jouw levensmissie, een hele reis. Kijk maar eens naar je eigen ontwikkeling gedurende je leven.

Bijvoorbeeld: wat durfde je vroeger niet en nu wel? Hoe vaak heb jij jezelf overwonnen? Wat heb je losgelaten en elke nieuwe inzichten zijn erbij gekomen?

Als je daarover gaat schrijven zul je zien dat er steeds meer in je opkomt en zie je wat een ongelooflijke persoonlijke groei je hebt doorgemaakt.

Moed is bang zijn en het toch je hart volgen.

Wat betekent persoonlijke groei eigenlijk?

Het betekent dat je sterker wordt als persoon. Dat je je niet meer laten bepalen door de mening van anderen, steeds meer leider van je eigen leven wordt. Laat zien waar je zelf staat en achter jezelf gaat staan.

Het betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor je handelen en gedrag. Het betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor je hele leven, nu en in het verleden. Het kan spannend zijn om een stap verder te zetten in dit groeiproces, dat vraagt om moed.

Persoonlijke groei als zielsmissie
Niet durven - toch doen
Persoonlijke groei

Dit groeiproces betekent ook dat je jezelf steeds beter leert kennen. Je komt steeds een laag dieper en ontdekt steeds meer waarom je bestaat. Je wordt ook steeds minder afhankelijk van de humeuren en temperamenten van anderen. Je accepteert jezelf steeds meer.

Mijn magische missie e-book

Download NU

​dit prachtige e-book

Vul je naam en e-mailares in, dan komt het direct naar je toe. Bovendien krijg je e-mails met de laatste blogs, tips en aanbiedingen.

Je ontplooit je steeds verder. Wat niet aanwezig is, komt er ook niet uit. Daarmee wil ik zeggen dat datgene waar je naar verlangt om te zijn, doen en hebben in principe altijd binnen je vermogen ligt. Anders zou het niet in je opkomen.

Waar begint jouw groei?

Soms maak je een groeispurt door doordat je in een positie komt waar dat van je gevraagd wordt: je krijgt een leidinggevende functie of krijgt kinderen, om een paar voorbeelden te noemen. Dan wordt de persoonlijke groei van buitenaf gestimuleerd.

Het kan ook van binnenuit komen. Dan voel jij je niet meer op je plaats waar je nu bent, voel je dat er meer is of dat jij niet kunt zijn wie je bent. Dan kun je onrustig worden en op zoek gaan naar andere mogelijkheden. Deze manier leidt meestal tot de ontdekking van je zielsmissie.

Zielsmissie

Soms wil je op bewust niveau bepaalde dingen realiseren en merk je dat het niet werkt, gebeuren er dingen buiten je wil om lijkt wel, waardoor je een ander pad kiest dan je op voorhand had bedacht. Soms gebeurt dat door een crisis.

Dan is het je ziel die deze ervaringen nodig heeft om je te laten zien welke ontwikkeling je nodig hebt en welk pad je kunt kiezen. Jouw zielsmissie of levensmissie. Daar kan moed voor nodig zijn. 

Moed is bang zijn en het toch doen.

En daar groei je dan weer van.  

Zo zie je dat jouw zielsmissie en persoonlijke groei onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Download GRATIS e-book Mijn Magische Missie - 7 wegwijzers naar jouw levensmissie