Verbeeldingskracht – Gebruik Het Goed

Levensmissie2 reacties

verbeeldingskracht

Verbeeldingskracht – je kunt er veel mee doen: boeken schrijven, films maken, schilderijen en tekeningen maken, gebouwen of kleding ontwerpen en nog veel meer. Alles wat visueel creatief tot stand komt, heeft zijn oorsprong in verbeeldingskracht.

Maar hoe is het met jouw leven? Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je ook jouw leven op die manier vorm kunt geven? Als creatie van jouw verbeelding?

Maar eerst, wat is verbeeldingskracht eigenlijk?

Het is het vermogen je iets voor te stellen in je hoofd zonder dat dit in de directe omgeving of realiteit zichtbaar is. Je ziet een plaatje, het beste met je ogen dicht.

De meeste mensen dagdromen regelmatig, zien beelden en hele films op het scherm van hun verbeelding ontstaan. Al dan niet bewust gestuurd door een verlangen. Hoe is dat bij jou?

Waarom dagdroom jij?
Is het een vlucht uit de werkelijkheid
is het om je enthousiast te maken en te houden om een doel te bereiken? Doe je er iets mee? Neem je er actie op?

Verbeeldingskracht als vlucht uit de werkelijkheid

Dit gebeurt als je er niet in gelooft dat het ooit waar zal worden voor je of als je hoopt dat het je gegeven zal worden alsof het op je verlanglijstje staat. In ieder geval denk je dat het buiten je macht ligt om het te realiseren. Wat je er bij voelt is een gevoel van onvermogen. Bij volwassenen noem ik dit het “als ik later groot ben” syndroom.

Voor een kind is deze manier van dagdromen gezond en heel goed. Als het goed is zullen deze kinder dagdromen of één ervan omgezet worden in acties om het te bereiken.

Daarmee komen we op de tweede reden om te dagdromen. Je verbeeldingskracht inzetten voor actie en realisatie.

Download NU

dit prachtige e-book

Mijn Magische Missie - In 13 Stappen van dromen naar doen

Vul je naam en e-mailadres in, dan komt het direct naar je toe. Bovendien krijg je e-mails met de laatste blogs, tips en aanbiedingen.

Actie en realisatie

Als je je dagdromen echt gaat voelen. Dat wil zeggen dat je niet alleen het beeld ziet maar ook voelt hoe het zou zijn als… – en je het emotioneel beleeft. Daardoor maak jij je jouw verbeelding eigen, je gaat het belichamen – je gevoel zit immers in je lichaam. Daardoor krijg je als vanzelf de impuls om er actie op te ondernemen. als is het aanvankelijk maar dat je gaat onderzoeken wat er over te vinden is en wat er voor nodig is om het waar te maken.

Zet jij jouw verbeeldingskracht in voor actie en creatie of blijf je in gedachten vluchten uit een ongewenste werkelijkheid?

Wat jij vandaag doet, brengt dat je dichter bij de realisatie van je dromen, de creatie van jouw leven of zijn het twee verschillende dingen, jouw dromen en je dagelijks bestaan?

Bewaar voor later op Pinterest

verbeeldingskracht en creatie

Download GRATIS e-book Mijn Magische Missie - In 13 stappen van dromen naar doen