Verbinding Met Jezelf En Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen0 Reacties

Dit blog gaat over het leven van je missie en hoe je dat kunt gaan doen. Het gaat over transformatieprocessen en het lef en de moed die daar ook deel van uit maken. Tot nu toe schreef ik over missie, persoonlijke groei en zelfvertrouwen. Dat laatste is enerzijds nodig en anderzijds ontwikkel je het door deze processen van persoonlijke groei en zichtbaarheid.

Zelfvertrouwen verdiept, geeft rust, komt voort uit de verbinding met jezelf. Jezelf is jouw Zelf. Hoe sterker de verbinding met jezelf is, hoe meer je ook op je intuïtie kunt gaan vertrouwen.

De verbinding met jezelf kun je het best ervaren en ontwikkelen door contact te maken met je lichaam.

Verbinding met jezelf
Zelfvertrouwen verdiept Bewaar deze afbeeldingen voor later op Pinterest
Gedachten serieus nemen

Zelfvertrouwen ontwikkelen door contact met je lichaam

Door je bewust te worden van je ademhaling, krijg je direct contact met je lichaam en je zelf. Zeker als jij je ogen dicht doet en je alleen op je ademhaling concentreert. Je kunt je nu voorstellen dat je naar je hart toe ademt, een hand op je hart leggen en ervaren wat je nu voelt.

Gebruik alle zintuigen. Voel je voeten op de grond, en alle andere raakvlakken van jouw lichaam met de omgeving. Ben je buiten, voel dan de wind door je haren en de regen of de warmte van de zon op je huid. 

Voel vervolgens eens waar in je lichaam je bepaalde gevoelens voelt zoals blijdschap, enthousiasme, teleurstelling of boosheid. 

Contact met jezelf is in eerste instantie heel letterlijk contact met je lichaam. Dat gebruikt jouw zelf om met jou te communiceren.

Je gedachten serieus nemen

Je gedachten serieus nemen is het volgende om te doen. Begin met je bewust worden van je gedachten. We hebben ongeveer 40 tot 60 duizend gedachten per dag. En het grootste deel van die gedachten zijn steeds hetzelfde. Dus het zijn steeds terugkerende gedachten. 

Wat voor gedachten zijn dat? Maken ze het leven moeilijk of makkelijk voor je? Welke ideeën komen in je op? Denk je weleens dingen die je afdoet als onzin? Neem ze wel serieus , ze hebben je iets te zeggen.

Download NU

dit prachtige e-book

Mijn Magische Missie - In 13 Stappen van dromen naar doen

Vul je naam en e-mailadres in, dan komt het direct naar je toe. Bovendien krijg je e-mails met de laatste blogs, tips en aanbiedingen.

Overigens is het vermelden waard dat succesvolle mensen minder gedachten per dag hebben dan niet succesvolle mensen. Waarschijnlijk doordat succesvolle mensen zich meer focussen op een bepaald doel en geen aandacht besteden aan al het andere. En succes heeft ook weer alles te maken met zelfvertrouwen.

Verbinding met jezelf – alles op één lijn?

Nu je contact hebt met je lichaam en je gevoel kunt maken, kun je ook voelen wat jouw gedachten met jou doen. Wringt het? Is het onrustig? Voelt het goed, geeft het rust, opluchting?

Het helpt om een journal bij te houden. Op te schrijven wat jouw gedachten en gevoelens met je doen. Je zult steeds meer inzichten krijgen en steeds meer je gedachten en gevoelens op één lijn krijgen.

Het vraagt oefening maar gaandeweg zul je steeds meer op je gevoel kunnen en durven vertrouwen. De rust die dat geeft, ervaar je als zelfvertrouwen. Je weet dat jouw gevoel je de juiste weg wijst.

Zelfvertrouwen verdiept, geeft rust, komt voort uit de verbinding met jezelf.

Jouw missie  en leren van je fouten

Het leven van je missie gaat met vallen en opstaan. Ook daarin zul je steeds meer leren wat wel en niet werkt.

Door te leren van je fouten wordt de verbinding met jezelf versterkt. Veel fouten maken mag en is goed zolang je er van leert. Niet door de fout steeds in gedachten te herhalen maar door te zien wat je de volgende keer beter of anders kunt doen. Kijk vooruit en zie voor je hoe het dan zal gaan.

Als je over enige tijd terug kijkt zul je zien wat een enorme groei je hebt doorgemaakt door naar jezelf te leren luisteren en te leren van je fouten.

Download GRATIS e-book Mijn Magische Missie - In 13 stappen van dromen naar doen