Wat Is een Missie en Visie

Levensmissie0 Reacties

Wat is een missie en visie? het zijn twee begrippen die vaak samen gebruikt worden, meestal in bedrijven. Hier gaat het over jouw persoonlijke missie en visie. Eerst even de woorden op zich…

Visie staat voor de manier waarop je iets ziet, ergens naar  kijkt, jouw standpunt of hoe je de toekomst ziet – of nauwkeuriger  – je eigen toekomst ziet. Je visie heeft met meningen, ideeën, gevoel en gedachten te maken.

Missie staat voor roeping, taak, de boodschap die je hebt en komt brengen. Een missie is een diep gevoelde noodzaak om iets tot stand te brengen, in de wereld te zetten of bewust te maken. Het is iets dat van binnen uit in je opkomt, waar je niet omheen kunt. Je kunt het niet laten, zelfs als je erdoor in de problemen kunt komen. Missie is bovenpersoonlijk, actiegericht, je leeft ervoor. 

Het één hangt met het ander samen.

Wat is missie en visie
Bewaar voor later op Pinterest.

Quote missie van Wayne Dayer

Bewaar voor later op Pinterest.

Missie en visie

Bewaar voor later op Pinterest.

Waarom een missie?

Hier wil ik het vooral hebben over de visie en missie die je zelf hebt. Vaak ben je dit niet bewust. 

Als je een bepaalde (toekomst)visie hebt – een toekomstdroom, zal jouw missie daar mee te maken hebben. Als het goed is. Met je missie (datgene dat je doet) – wil je je visie (datgene wat je denkt, waar je van droomt) realiseren of ten minste een stuk dichterbij brengen. 

Mijn magische missie e-book

Download NU

​dit prachtige e-book

Vul je naam en e-mailares in, dan komt het direct naar je toe. Bovendien krijg je e-mails met de laatste blogs, tips en aanbiedingen.

Het bewust hebben van een missie is met name belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw acties in lijn zijn met waar je naartoe wilt en wat je wilt bereiken. Met een heldere missie kun je steeds monitoren of je nog op het goede spoor zit en je niet af laat leiden door omgeving en wat anderen van je willen. Als jij je missie kenbaar maakt, is het voor anderen ook duidelijk waar je voor staat. Op die manier kun jij zelf maar ook de ander bepalen of je gemeenschappelijke of overlappende doelen hebt.

Maar daar heb je ook moed voor nodig. Heel vaak kan je omgeving niet begrijpen waar je mee bezig bent en raden ze je af ervoor te gaan. De angst voor wat anderen zeggen, zul je moeten overwinnen als jij je missie wilt leven.

Werk er dagelijks aan om je ideeën over je grootse missie in harmonie te brengen met je bezigheden. – Wayne Dyer

Missie in het leven

Jouw missie in het leven, jouw levensmissie, is om te groeien. Jouw persoonlijke groei. Zelfs als je helemaal niets weet van missie en visie, zal dit simpelweg gebeuren door de ervaringen die het leven met zich meebrengt.

Er zijn altijd dingen waar jij voor staat, waar jij je druk over maakt en die je graag zou willen veranderen. De kunst is om helder te krijgen wat de overeenkomsten zijn van dit alles zodat je heel bewust bezig kunt zijn met de door jouw gewenste toekomst.

Wat is missie en visie?

Er bestaan nogal wat misverstanden over het begrip missie en wat het nu eigenlijk betekent. Hier een aantal vragen beantwoord:

Is missie hetzelfde als ambitie?

Nee, dat wil zeggen dat het niet gaat om eerzucht en status, Jouw missie gaat niet over jezelf! Bij ambitie gaat het om doelen voor jezelf te behalen: de beste zijn, gezien worden en meer. Natuurlijk kunnen die dingen je ten deel vallen als e een grote missie hebt en daarin slaagt om die uit te dragen maar het is niet het doel van een missie.

Is missie hetzelfde als doelstelling?

Niet helemaal. Een doel kun je behalen en afstrepen, Je kunt een doel opdelen in subdoelen en zo steeds een nieuw doel behalen. Een missie heeft te maken met het realiseren van een bepaald groots ideaal. 

Is missie hetzelfde als purpose?

Dat hangt ervan af hoe je purpose vertaalt. Vertaal je het met doel of doelstelling , dan niet. Zie hierboven. Vertaal je het met bijvoorbeeld intentie, doorzettingsvermogen, afspraak (met jezelf) nakomen, dan zeker wel.

Missie formuleren – waar moet een missie aan voldoen?

Kun je jouw missie bepalen? Als je daarmee bedoelt dat je jouw missie wilt formuleren in één zin, ja dan kan het. Maar voor je dat kunt, zul je eerst moeten weten wat jouw missie ten diepste is. 

Wat zijn jouw drijfveren, wat zegt jouw hart dat je het liefste wilt doen, waar heb je zoveel plezier in of vind je zo belangrijk dat je het niet kunt laten om er mee bezig te zijn?

Als je dat weet, kun je jouw missie formuleren. Je leest hier een paar voorbeelden en een zin die je in kunt vullen. 

Download GRATIS e-book Mijn Magische Missie - 7 wegwijzers naar jouw levensmissie